Egy szemüveglencse ami egyedileg Önnek készül…

 

Előfordult már Önnel, hogy cipője nyomta a lábát, vagy ruhája hónaljban szorított kicsit? Ilyenkor az emberek arra gondolnak, milyen jó lenne egy saját méretek alapján elkészített darab, melynek készítése során hangsúlyt kap az egyediség és a tény, hogy mindannyian különbözünk egymástól.

 

Így van ez a szemüveggel is. Ha keretet választunk, nem biztos, hogy ugyanúgy fekszik az orrunkon, mint másnak, lehet, hogy kicsit feljebb helyezkednek el a füleink, mint másnak, szemeink nem szimmetrikusan egy magasságban vannak. Nem beszélve a szemünk formájáról, méretétől.

 

Ha általános multifokális lencsét választunk, a szemüveglencséhez nekünk, azaz az agyunknak kell megtanulni alkalmazkodni, amely egyénenként eltérő módon hosszabb ideig is eltarthat.

 

Létezik azonban egy eszköz, melynek segítségével minden adatot lemérhetünk még a gyártás előtt, ezáltal a keret és a szemüveglencseviselő minden egyediségét figyelembe vesszük. Így lesz a világ legjobb multifokális szemüveglencséje a Varilux az Ön számára még jobb.

 

Mi mindent kell lemérnünk egy tökéletes szemüveglencse elkészítéséhez?

 

Pupilla távolság: Ezt az adatot minden multifokális lencse rendelése előtt meg kell adni, fel kell jelölni. A Visioffice feljelölőeszköz segítségével a pupilla helyének illesztése pontosan történik, hiszen egy fénykép alapján gyerekjáték megtalálni a helyes pozíciót.

 

Pupilla magassága: Szintén mérni, jelölni kell minden lencsénél, de az egyedileg készített multifokális lencsék készítésekor mindenki számára kényelmessé tehető az olvasó rész elhelyezkedése azáltal, hogy annak magasságát változtatni tudjuk.

 

Szem forgásközéppont: Ezt az adatot kizárólag a Visioffice mérőeszköz segítségével lehet meghatározni. Jelentősége óriási, hiszen egy pontosan feljelölt szemüveglencse enélkül az adat nélkül több mm pontatlansággal készülhet csak el.

 

 

Ez az első 3 adat együttesen az eyecode adat, amely a szem 3 dimenzióját határozza meg (x, y és z koordináták). Ezeke segítségével pontosan meghatározható a lencse illesztése a szemhez képest.

 

Szemüvegkeret íve: Ha az ív eltér az átlag keretek ívétől, más szögben lép ki nézővonalunk a szemüveglencsén. A tökéletesen jelölt és mért keretívvel, a széli torzítások esélye csökken.

 

Pantoszkópikus dőlés: Az arcunkon elhelyezkedő keret dőlése anatómiai sajátosságainknak köszönhetően eltér. Ezt fokozzák a fejtartásunk közötti különbségek, amelyek befolyásolják a függőlegeshez képest mért dőlési szöget. (például egy alacsonyabb ember általában felemelt állal jár)

 

Varilux Mester üzletünkben kizárólagos forgalmazói vagyunk a Varilux S 4D lencsének, mely a domináns szemet figyelembevéve a leggyorsabb reakcióidőt biztosítja az alkalmazkodásban.

 

 

Az Éva Optika az egyetlen olyan optikai üzlet Kaposváron, ahol az eyecode mérésére lehetőség van. Jelentkezzen szemvizsgálatra és kérje szemüvegét eyecode opcióval, hogy a legtökéletesebb látásélményben legyen része!

 

 

Éva Optika Kaposvár- az eyecode specialista!